top of page
feesttrans.png
Griet.jpg

Griet Bertels is een kleuterjuf uit België en mama van 2 jongens. Op haar 18de toverde ze voor het eerst Rutje uit haar pen. Ze had de kriebels te pakken en niet veel later kwam Rube er bij. Sindsdien is het drietal onafscheidelijk!


Rube & Rutje werden voor het eerst geïntroduceerd op de muren van haar kleuterklasje. Tot haar groot plezier merkte Griet dat zowel de kinderen in de klas als de ouders en grootouders van het duo hielden. Groot of klein, jong en oud, iedereen viel voor de charmes en de naïeve puurheid van de twee vriendjes. Na alle aanmoedigingen besloot Griet een stapje verder te gaan met haar spirituele kinderen. Ze begon aan korte teksten en gedichten met betekenisvolle boodschappen met Rube & Rutje in de hoofdrol.

Kijk naar de video hieronder en leer de 'creatieve mama' van Rube & Rutje beter kennen.

Screenshot 2019-06-23 at 00.28.40.png

Griet Bertels

screen-1515324_960_720.png
Rubeballen2trans.png
Slide-show - Oorsprong 02.jpg
Rubeenrutjepng2.png

Rube & Rutje zijn twee boezemvrienden. Ze zijn ontstaan uit de fantasie van de Belgische kleuterjuf en tekenares, Griet Bertels.

De twee karakters werden al snel de beste vriendjes met alle kinderen in de klas omdat de belevingswerelden, levenslust en uitstraling van de tekeningen zeer goed bij deze groep aansloten.

De kinderen leren via Rube & Rutje op een eenvoudige en herkenbare manier dat je goed met elkaar overeen kan komen ondanks dat je verschillende karakters en hobby’s hebt. Hierdoor ontstaat een zachte, warme wereld, vol levenslust en plezier, waarin de mensen om elkaar geven.

Het verhaal van Rube & Rutje

Rubeachtergrond.jpg

Deugniet, belhamel, bengel, kwajongen, boefje,… Het zijn woorden die allemaal aan Rube doen denken. Fratsen en poetsen zijn zijn specialiteit maar vergis je niet! Ondanks dat Rube zich graag als de grote held voordoet heeft hij stiekem een klein (soms bang) hartje.

Grote dromen zijn voor Rube niet veraf. Hij wisselt op eenzelfde dag moeiteloos van piraat naar ontdekkingsreiziger over astronaut tot leeuwentemmer. Wat hij later écht wil worden, dat weet hij nog niet, want hij wil nog zó veel ontdekken! Rube wil steeds het fijne weten van alles wat op zijn pad komt. Hij is heel nieuwsgierig en heeft een neus voor onopgeloste mysteries. Ga jij samen met hem en Rutje op ontdekkingstocht?

Rube.png

RUBE

Figuurtjes

Rutjeballontrans.png
50673321_2293240964075296_39368210928568
Rutjepng.png

Rutje ziet er misschien heel lief en schattig uit, toch is ze minstens even stoer als Rube… misschien zelfs stoerder… maar dan met een rokje. Ze kan lekker meisjesachtig zijn en voelt zich soms een échte prinses maar pas op! Ook prinsessen spelen graag in de modder en geven niet om een schram meer of minder.

Ze heeft een stevig temperament en weet echt wel wat ze wilt. Maar bovenal is Rutje een lieve meid met een neus voor avontuur, die gewoon graag met iedereen plezier maakt. Ga je mee op avontuur met deze heldhaftige meid?​

RUTJE

villarozenroodlogo.png
Rubeopballontransparant.png
Oscarvilarozerood2.jpg
Oscardesigntransparant.png

Oscar is een vriend van Rube en Rutje. Oscar werd een tijd geleden erg ziek.

Hij moet nog steeds regelmatig naar het ziekenhuis en hij moet ook veel rusten.

Daarom kan Oscar nu even niet gewoon op vakantie, maar wel naar Villa Rozerood. Daar is een verpleegster die voor hem en ook voor andere zieke kinderen kan zorgen als dat nodig is.

En er zijn ook heel veel leuke mensen die knutselen met de kinderen of spelletjes doen.

Villa Rozerood is in De Panne, dicht bij de zee. Oscar, Rube en Rutje spreken dan soms af op het strand om een reuze zandkasteel te bouwen.

OSCAR

bottom of page